Brinklaan 115 B3 Bussum

Verkocht

Brinklaan 115 B3 Bussum

Omschrijving

Een fantastisch en uniek appartement om in te leven en te wonen!

In 2003 is de monumentale neogotische Sint Vituskerk, een Rijksmonument en ontworpen door architect P.J.H. Cuypers in 1883, geheel verbouwd en gerenoveerd tot 32 ruime en luxe appartementen, met een zeer hoog afwerkingsniveau en met behoud van originele stijlkenmerken zoals glas in lood en bogen en pilaren, u moet het zien om te geloven! U hoeft overigens niet gelovig te zijn om hier te wonen…

De kerk is voorzien van twee liften en twee trappenhuizen en bevindt zich midden in het centrum, de HEMA en Albert Heijn en alle leuke winkels in Bussum zijn per voet of fiets te bereiken, u kunt de auto gewoon laten staan.

Wonen in een kerk is een heel speciaal iets, bij binnenkomst bekruipt u gegarandeerd het WOW-effect en als u dan ziet hoe de ontvangst is gemaakt en met hoeveel liefde er is verbouwd dan weet u eigenlijk al dat u uw nieuwe huis gevonden heeft. En dan bent u nog niet eens in het appartement B3 geweest!

Indeling:

Op de begane grond vindt u de keurige entree met de postbussen en bellenbord/(video)-intercom. Na binnenkomst (pas op uw vingers) ziet u links de kapel, die volledig in “oude” staat is gebleven, u mag hier altijd zitten en een krant lezen of met de buren kletsen of gewoon zelf tot bezinning komen. Als u dan klaar bent om naar huis te gaan vindt u in de centrale hal de lift en het trappenhuis. Achter de trap vindt u de toegang tot de ruime prive-berging.

Eerste verdieping:

Via de entree van het appartement komt u in een ruime hal, die toegang geeft tot twee (slaap)kamers op deze verdieping. De grote slaapkamer is een lichte en ruime kamer met een authentiek kerkpilaar prominent aanwezig, mooie diepe erkers en dubbelglas met vensters die open kunnen en inbouwkasten, de andere slaapkamer is eveneens licht en zeer geschikt als kinder- of werkkamer – met over de hele breedte een op maat gemaakte kast.

De badkamer is uitgerust met wastafel en spiegelkast daarboven, een separaat bad en douche met stoomcabine – staand naast een imposante kerkpilaar. Iets verder op in de gang is er een wasruimte met aansluiting voor wasmachine en droger en daarnaast bevindt zich het toilet met fontein. Allemaal mooi gedaan en zeer functionele ruimtes maar het klapstuk treft u als u de trap oploopt naar de bovenverdieping.

Tweede verdieping:

Op deze verdieping bevindt zich een indrukwekkende, ruime woonkamer met prachtig gewelvenplafond, grote gotische openslaande ramen, gestuukte wanden en een mooie houten vloer. Een mooi detail is dat er enkele originele kerktegels in deze vloer zijn gelegd. De gewelven “maken” het appartement. Qua zichtlijnen en akoestiek ongeëvenaard – en u gaat er notarieel voor tekenen dat deze gewelven altijd moeten blijven zoals ze nu zijn, u mag ze niet veranderen of schilderen. Want zoals ze nu zijn, zijn ze perfect!

Tussen het woongedeelte en de open keuken is ruimte voor een grote eettafel.

De open keuken met granieten blad is van alle gemakken voorzien, zoals een professionele grilplaat, magnetron, oven en vaatwasser. Teppanyaki-end op uw grilplaat kijkt u naar de gewelven – het zal u nooit vervelen.

Tegenover de keuken bevindt zich de trap naar de derde verdieping, die toegang geeft tot het besloten en grote balkon. U heeft hier een fantastisch uitzicht over heel Bussum met de kerk in uw rug en in de zomermaanden heeft u einde van de dag zon op het balkon.

Storm of wind of regen, u hoort er niks van in de kerk, die is gebouwd om 1000en jaren te blijven staan. Wel een fijn gevoel dat uw eigendom zo lang meegaat, over duurzaam gesproken.

Bijzonderheden:

– Uniek en ruim 3 kamer appartement mét balkon
– Zeer luxe afwerkingsniveau
– Eigen ruime berging op de begane grond
– “wissel” parkeerplaats op afgesloten terrein (hek door middel van afstandsbediening) beschikbaar van 18.00 tot 8.00 uur en in het weekend
– Parkeervergunning binnen 14 dagen te verkrijgen voor €37,- per jaar
– actieve en gezonde VvE;
– servicekosten €353,- per maand incl. €85,- voorschot stookkosten
– ideale ligging, op loopafstand van scholen en het winkelcentrum van Bussum en station Bussum Zuid en Naarden-Bussum.
– alle voorzieningen zijn in de directe omgeving.
– NEN 2580 ingemeten: Woonoppervlakte: 105 m² Berging: 4,4 m² Balkon: 16,4 m²

Kortom: hier kunt u met veel plezier wonen in een bijzonder fraai en monumentaal appartement met een hoog afwerkingsniveau, aan de rand van het centrum met alle voorzieningen in de direct nabijheid.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, maisonnette
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003
Soort dak
Leisteen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
105 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
16 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
344 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Blokverwarming
Warm water
Centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bussum G 3213
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BSM01-G-3213

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, op afgesloten terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media