In één van de charmantste straatjes van Bussum- Centrum, op de hoek met De Nieuwe Brink en De Kapelstraat gelegen, een in goede staat verkerend, karakteristiek horecapand met terras, berging en twee (verhuurde) bovenwoningen.
Het restaurant Soigné is gelegen in het centrum aan de Kapelstraat in Bussum, een straat die bekend staat als een gezellige horecastraat met diverse café’s en restaurants. In de weekeind dagen wordt de straat voor het autoverkeer afgesloten. Rondom het restaurant zijn diverse winkels en horecabedrijven.
Het restaurant is 5 dagen in de week geopend (zondag en maandag gesloten) vanaf 18:00 uur tot ca. 22:00 uur (keuken). Gedurende het jaar kent het restaurant 6 sluitingsweken; twee na kerst, drie in de zomer en 1 week in mei. Aan de nieuwe ondernemer zijn er mogelijkheden het restaurant voor ontbijt, lunch, borrel en diner te benutten, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.
Indeling horecaruimte:
Restaurant van 165m² (eventueel te verdelen in 55m² en 110m²) met 2 entrees, terras v.v. 2 grote markiezen op het zuiden, verlichting en heaters, toegang tot sta-hoge (berg) kelder van 42m², dubbele toiletgroep, professionele keuken met mise en place ruimte, tevens geschikt voor het geven van kookworkshops (ook voor grote groepen), dubbele open slaande deuren voor laden en lossen, magazijn/ bergruimte op de verdieping van 28m², de 2e kelderruimte van 26m² biedt de mogelijkheid voor private dining en wijnkamer. Energielabel G, indicatie Jaarhuur: € 45.000,–, exclusief BTW.
Door verbouwing van de “oude keuken” zijn er 30 extra zitplaatsen te creëren.
Rechtsvorm:
Het bedrijf wordt gevoerd als Vennootschap onder firma. Bij een overname zullen de bestaande handelsschulden en vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaren blijven ( een zogeheten activa/passiva transactie).
Exploitatievergunning:
Alle benodigde vergunningen zijn afgegeven, conform het bestemmingsplan.
Verplichtingen:
Op het bedrijf rusten geen verplichtingen jegens leveranciers.
Overige verplichtingen:
Alle inventaris onderdelen zijn in eigendom, mogelijke lease-/huurkoop-en/of bruikleen staat aangegeven op een inventarislijst.
Personeel:
Er is personeel in dienst dat conform de wet (Artikel 7:662 BW e.v) dient te worden overgenomen.
Wet milieubeheer:
De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan.
Bovenwoningen:
Boven het restaurant zijn twee verhuurde bovenwoningen.
De bovenwoningen zijn v.v. eigen gas en elektra meters en hebben een gezamenlijke entree met een overloop via Het Achterom.
Indeling bovenwoningen:
Het Achterom 9: dit appartement heeft een woonoppervlakte: 53m² met een energielabel C en een aparte berging van 11m², Jaarhuur: € 13107,–.
Indeling: entree, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer.
Het Achterom 11: dit appartement heeft een woonoppervlakte van 60m² met een energielabel: C, Jaarhuur: € 13.370,–.
Indeling: entree, hal, badkamer, royale, keuken, woonkamer, slaapkamer.
Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt, zoals de op 50 meter afstand gelegen parkeergarage Nieuwe Brink.
Vraagprijs vastgoed en onderneming: € 1.250.000,– k.k.